• Login
  • 0

    Geen producten in je winkelmand.

Lessenreeks voor basisschool leerlingen

Wat houdt de lessenreeks in?

Foodies & Family laat kinderen van de onderbouw, middenbouw en bovenbouw op een leuke wijze kennismaken met gezonde voeding. Tijdens deze lessenreeks staat het bewust worden van voeding,
proeven van nieuwe smaken, plezier en samenwerking centraal.

 

Dit is een interactief programma waarbij docenten zelf aan de slag gaan met de lessenreeks, aan
de hand van een online leerplatform met video’s, templates en opdrachten. Het programma bestaat uit een reeks van 8 lessen, die in 1 a 2 uur per week behandeld kunnen worden. 

Opbouw

Aan het begin van de lessenreeks komt er iemand van Foodies & Family op school langs voor een uitleg aan de docent en een introducerende workshop (ongeveer 1,5 uur). Vervolgens brengt deze persoon aan het eind van de lessenreeks een bezoek voor een leuke afrondende workshop.

 

Mocht je als docent tussendoor vragen hebben of hulp willen, dan kun je altijd bij ons terecht. Scholen kunnen zelf kiezen hoe ze de lessenreeks inzetten qua timing, zodat het geïntegreerd kan worden in het reguliere lesprogramma.

 

De lessenreeks is aangepast aan de seizoenen van het jaar. Aan het einde van de lessenreeks krijgen de kinderen een kookdiploma en een seizoensgebonden receptenboekje mee naar huis. Door dit mee te geven, hopen wij een cirkel van bewustzijn te creëren: hoe gaan we nu eigenlijk met voeding om?

Praktische informatie

Boeken

Basis

Uitgebreid

Zorgeloos

Blije basisscholen

© 2023 Foodies and Family - Powered by Maatos