Lasagne zonder vlees

Lasagne een favoriet hier thuis, eigenlijk alles wat pasta is wel ? dit keer besloten wij deze een keer zonder gehakt of ander vlees te maken. Het is niet zo dat wij thuis helemaal geen vlees eten, op bepaalde momenten kiezen wij er bewust voor om het niet te doen en op een ander moment ligt er wel een stukje vlees op het bord. Vleesvervangers, zoals Falafel zijn hier ook steeds meer favoriet, dus ook iets wat wij wel eens toevoegen aan een maaltijd. Laat mij hier duidelijk over zijn: ik respecteer ieders keuze of je nu wel of geen vlees eet, daar ben je vrij in en alleen jij kunt deze keuze maken voor jezelf, volg je gevoel en hart hierin. ? Vandaag deel ik graag het recept van deze lasagne met jullie.

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 kleine prei
  • 1 rode paprika
  • halve (grote) stronk broccoli
  • halve courgette
  • 2 tomaten
  • 600 gram pastasaus
  • 250 gram mascarpone
  • 6-8 bladen lasagne
  • flinke hand geraspte kaas
  • halve bol mozzarella
  • Italiaanse kruiden

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht stand).
  2. Snipper de ui en pers of snijd de knoflook fijn. Verhit wat olie in de pan en fruit de ui en knoflook in de pan.
  3. Snijd ondertussen de paprika, prei, courgette en broccoli fijn. Zorg ervoor dat de broccoli echt kleine roosjes zijn en geen grote stukken.
  4. Voeg de gesneden groente toe aan de ui en knoflook en laat 3 minuten mee bakken, regelmatig omscheppen.
  5. Snijd de tomaten in blokjes en voeg deze toe aan de pan.
  6. Voeg ook de pastasaus en mascarpone toe en roer dit goed door tot alle mascarpone is opgenomen in het mengsel.
  7. Vet een ovenschaal in of bedenk deze met bakpapier.
  8. Begin met een schep groentesaus op de bodem. Leg hier een blad lasagne op, afhankelijk van de grote van de ovenschaal hoeveel bladen je moet gebruiken om te bedekken, bij mij zijn dit er 2 per laag.
  9. Verdeel over de lasagnebladen weer een laag saus en ga zo door tot de lasagnebladen op zijn (of je ovenschaal vol), zorg dat je altijd eindigt met een een laag saus!
  10. Verdeel over de laatste laag saus de geraspte kaas en stukjes mozzarella en strooi wat Italiaanse kruiden erover heen.
  11. Bak de lasagne in de voorverwarmde oven ongeveer 30 minuten. Enjoy! ?

Tip

Ook lekker om in de laatste laag saus nog wat plakjes tomaat toe te voegen samen met de geraspte kaas en mozarella.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *