Move

Bewegen is gezond, dat weet iedereen inmiddels wel. Toch hoor ik ook vaak: “Wanneer je kinderen hebt is het echt niet te doen om ook nog naar de sportschool te gaan of überhaupt maar iets aan sport te doen’. Dit is een uitspraak waar ik mij tot een paar jaar geleden ook steeds mee bezig hield en ook regelmatig zei tegen anderen.

Nu weet ik wel beter, ik ga niet (meer) naar de sportschool, dat hoeft eigenlijk ook niet. Veel mensen vergeten vaak dat intensief wandelen (achter een kinderwagen) of voetballen samen met je kleintje ook al meetelt in de beweging die je per dag nodig hebt. Het advies is om 30-60 minuten per dag intensief in beweging te zijn. Geloof mij op mijn woord, daar kom je zeker wel aan wanneer je naar buiten gaat met de kids en zo nu en dan met hen meespeelt.

Dat zijn niet de enige momenten dat jij een workout zou kunnen doen. Denk ook eens aan leuke oefeningen die je thuis kunt doen samen met de kinderen. Probeer eens buikspieroefeningen te doen of een oefening als een plank. Je zult je verbazen over wat (jonge) kinderen verzinnen om ook mee te kunnen doen.

In mijn blog zal ik hier ook over schrijven en foto’s/video’s met jullie delen. Zeker in de gaten houden wanneer je benieuwd bent naar voorbeelden van hoe jij toch kunt trainen met je kinderen in de buurt.