• Log in
  • 0

    Geen producten in je winkelmand.

Ik wil meehelpen.

Priscilla Avôt
  | 
25 januari 2023
Samen = leuker!

Wij hebben het thuis getroffen met vier kinderen die allemaal goede eters zijn. Zij eten eigenlijk alles wel en wanneer zij iets niet kennen dan proeven zij dit ook. Ik besef met goed dat dit niet voor ieder kind vanzelfsprekend is, dat niet iedere ouder dit gemak heeft, maar het juist soms een enorme strijd kan zijn aan tafel. Voor de meeste kinderen geldt wanneer zij betrokken worden bij het eetmoment en alles wat hiermee samen hangt, zij meer interesse tonen en ook eerder bereid zijn om de gemaakte maaltijd te proeven. In deze blog wil ik jullie een aantal tips meegeven hoe jij je kind kunt betrekken bij het eetmoment (en de stappen die hieraan vooraf gaan). Lees je mee?

Maak het leuk en doe het samen! Dat is de basis van deze blog. Wanneer het voor je kind leuk is, ga jij als ouder er ook meer plezier aan beleven en andersom. Maar hoe?

  • Ga samen boodschappen doen.
  • Laat je kind kiezen uit twee soorten groente, op deze manier geef je hen het gevoel dat zij dit hebben uitgekozen.
  • Laat hen helpen met het uitpakken van de boodschappen en geef de opdracht mee: leg alles wat wij net voor het avondeten hebben gekocht maar op het aanrecht bij elkaar.
  • Neem met elkaar de stappen door om dit gerecht te kunnen maken, leg uit wat welke stap eerst komt en wat daarna. Leg hierbij ook uit waar je deze volgorde aanhoud.
  • Laat hen mee helpen met het bereiden van de maaltijd. Afhankelijk van de leeftijd kun je hen laten mee helpen met snijden, ingrediënten in de pan doen, roeren enz. Kijk hierin goed naar de leeftijd van je kind en wat hij/zij al wel kan, jij als ouder weet dit het beste in te schatten!
  • Laat hen opscheppen voor de rest van het gezin.
  • Laat hen aan de rest van het gezin vertellen wat jullie hebben gemaakt, welke groente en andere ingrediënten zijn erin gegaan?

Vervolgens komt het moment van proeven 😄 en het zal je verbazen dat zij het in ieder geval proeven en in de meeste gevallen ook hun hele bord leegeten. Laat hen ook meehelpen met de afwas, dat vinden zij misschien iets minder leuk 😅 op deze manier leer je hen dat dit ook onderdeel is van het proces van koken, eten en afruimen.

Helpen jullie kinderen ook mee in de keuken? Of kies je ervoor dit toch veelal zelf te doen?

Heb je vragen over hoe jij je kinderen (meer) kunt betrekken bij voeding en hen hierdoor leert een gezond eetpatroon te ontwikkelen en behouden? Neem dan gerust contact met mij op. ❤

Artikel uit de categorie:
Geen categorie

0 Reacties op "Ik wil meehelpen."

Geef een reactie op dit artikel

© 2023 Foodies and Family - Powered by Maatos