Over ons

Foodies and Family!

Leuk dat jij er bent. Ik ben Priscilla, moeder van een zoon en sinds ik mij kan herinneren al bezig met voeding. Was het niet op school tijdens de kooklessen, dan wel thuis samen met mijn opa en oma. Ik kan mij de momenten in de keuken nog goed herinneren. Van koekjes bakken tot hele taarten, niets was te veel of te gek. Mijn oma daarentegen vond het leuk om samen met mij bramen te plukken en daar dan zelf jam van te maken. Nu ik eraan terug denk, krijg ik weer een glimlach op mijn gezicht.


Mijn opa en oma zijn een deel van mijn inspiratie geweest om Foodies and Family op te richten, ook mijn moeder heeft hier een groot aandeel in doordat zij mij veel leert vanuit de Surinaamse keuken. Het moment dat ik Foodies and Family daadwerkelijk ben gaan oprichten, was na de geboorte van mijn zoon. Toen hij begon met het eten van steeds meer vaste voeding voelde ik de behoefte om hem het beste te geven wat er is, zo dicht mogelijk bij de natuur blijven. Ik maakte alle groente โ€“ en fruit hapjes zelf om hem zo aan de pure smaak van groente โ€“ en fruit te laten wennen, zonder toevoegingen die de echte smaak verdoezelen.ย 


Toen Jack eenmaal met de pot meeging eten en ook rijst, aardappelen en vis/vlees deel uitgingen maken van het menu merkte ik dat hij een lastige eter was, veel dingen wilde hij niet proberen of alleen maar wanneer het tot moes geprakt was.

En juist dit is het moment geweest waarop ik Foodies and Family verder ben gaan uitbreiden, met als doel zoveel mogelijk ouders/verzorgers inspireren om gezond te leven met het gezin waarin makkelijke recepten, samen met de kinderen koken en Foodart centraal staan. Op een leuke manier, samen bezig zijn met voeding.


Hoe kun jij het als ouder toch gezellig hebben aan tafel, terwijl jij
thuis moeilijke eters hebt en het iedere keer weer een strijd lijkt te worden?

Behalve voedingscoach ben ik ook opvoedkundige (pedagoog). Het combineren van mijn kennis over voeding en opvoeding is mijn kracht! Hoe kun jij het als ouder toch gezellig hebben aan tafel, terwijl jij thuis moeilijke eters hebt en het iedere keer weer een strijd lijkt te worden? Hoe kun jij je kinderen stimuleren tot het eten van gezonde voeding, zonder dat jij er al te veel druk op legt? Daar wil ik je graag bij helpen zodat het weer gezellig aan tafel wordt en je kinderen netjes hun bordje leegeten met gezonde voeding.
Dit gezegd hebbende neem ik jullie graag mee in ons leven en hoe wij omgaan met voeding en opvoeding. Kijk jij mee?

Liefs,
Priscilla