fbpx

Suikervrij

Eigenlijk mag ik geen suikervrij zeggen, maar is de juiste term suikerarm. Ik snap dat dit misschien wat verwarring opwekt, dus ik ga het even toelichten. Waarom nu suikerarm?

De recepten die ik met jullie deel op deze pagina bevatten geen geraffineerde of toegevoegde suikers, maar juist weer wel suikers uit bijvoorbeeld fruit. Dit zijn natuurlijke suikers, maar wel suikers daarom gebruiken wij de term suikerarm en niet suikervrij. Het leukste is dat je zult merken dat je ook helemaal geen toegevoegde en geraffineerde suikers nodig hebt om eten lekker te laten smaken.

Recepten Suikervrij

KRUIDKOEK

Kruidkoek is een van mijn favorieten tussendoortjes. Deze maak ik dan ook het liefste zelf, zodat ik weet wat ik erin doe en dit ook echt een gezonde variant is, want laten wij eerlijk zijn, de varianten uit de winkel, daar wil je vaak niet eens van weten hoeveel suikers het bevat. Ik deel graag het recept van deze kruidkoek met jullie, zodat ook jullie deze uit kunnen proberen!

 

Dit heb je nodig:

  • 200 gr havermout (fijngemalen)
  • 200 gr speltmeel
  • 325 ml (plantaardige) melk
  • 2 eieren
  • 1 schep complete vanille
  • 3 eetlepels honing
  • 3 eetlepels ahornsiroop of agavesiroop
  • 3 eetlepels koekkruiden
  • 1 eetlepel kaneel
  • 2 theelepels bakpoeder
  • Snuf zout

 

Verwarm de oven voor op 160 graden

Maal de havermout fijn in de keukenmachine tot meel.
Pak een kom en doe daar alle overige ingrediënten in. Meng dit goed door elkaar. Voeg vervolgens het havermeel toe en meng het wederom goed door elkaar.

Vet een cakeblik in of bekleed deze met bakpapier (komt de cake gemakkelijker uit het blik). Schep het mengsel in het cakeblik en strooi er nog een beetje koekkruiden overheen.

Zet de kruidkoek in de oven en bak deze voor ongeveer 1 uur. Kijk na 50minuten even hoe het gaat, controleer met een satéprikker of het mengsel al ‘droog’ is.

Komt er nog deeg mee? Dan moet je de cake nog even wat langer laten staan. Laat vervolgens afkoelen (als je zo lang kan wachten want je huis ruikt heerlijk!) en snij in plakken. Verwacht je de cake niet in een paar dagen op te kunnen eten vries dan een paar plakjes in aluminiumfolie in, zo heb je altijd een gezond tussendoortje in huis.

 

TIP: Ik heb er zelf nog hazelnoten doorheen gedaan.

ENJOY!

WhatsApp chat