Wortelcake

Wij maakte maandag deze wortel cake in het thema van oranje, helaas heeft het niet zo mogen zijn voor de mannen van Nederland en is het EK voor hen voorbij. Deze cake daarin tegen, die kan ik dus blijven eten. ๐Ÿ˜‡ Hier thuis was er nog de discussie met of zonder topping. Ik vond de topping geslaagd, manlief iets minder. Je kunt natuurlijk zelf bepalen of je de topping maakt of dat je alleen voor de cake gaat. Ik zal het volledige recept met jullie delen en daarna kun je zelf aan de slag en experimenteren. Het leuke aan deze taart is dat je de kinderen hier ook goed bij kunt laten helpen. Bijvoorbeeld bij het snijden van de dadels of de banaan. Geef de kinderen taken die zij kunnen en laat hen zien dat je hen betrekt in het klaarmaken van, in dit geval, een cake.

Ingrediรซnten:
  • 100 gram havermoutmeel
  • 100 gram geraspte wortel
  • 1 banaan
  • 1 ei
  • 5 dadels
  • 20 walnoten
  • 1 theelepel kaneel
  • 50 ml rijstmelk
  • 1 theelepel bakpoeder
  • snuf(je) zout
Ingrediรซnten voor de topping:
  • 100 gr. roomkaas (light)
  • 50 gr. griekse yoghurt 0% (ik had deze van Alpro)
  • 2 dadels
  • 1 theelepel citroensap
  • snuf(je) kaneel.
Bereiding:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (hete lucht stand)
  2. Meng in een kom de droge ingrediรซnten met elkaar: havermoutmeel, kaneel, bakpoeder en zout.
  3. Ontpit de dadels en snijd deze klein, snijdt de banaan en klop het ei los.
  4. Doe de banaan, dadels, het ei, de walnoten en de melk in een keukenmachine en laat deze draaien tot je een glad mengsel hebt.
  5. Voeg het natte mengsel toe aan het droge mengsel en laat de mixer of keukenmachine draaien tot het een beslag wordt. Schraapt of en toe de zijkanten van de kom even bij elkaar, zodat alles goed met elkaar mengt.
  6. Schep als laatste met een spatel de geraspte wortel er doorheen.
  7. Vet een bakvorm/ovenschaal in.
  8. Verdeel het mengsel in een bakvorm/ovenschaal.
  9. Bak de cake in ongeveer 30 minuten gaar.
Topping:
  1. Ontpit de dadels en snijd in kleine stukjes.
  2. Doe de dadels, roomkaas, yoghurt, citroensap en kaneel in de keukenmachine en laat draaien tot er een glad mengsel ontstaat.
Garnering:

Laat de cake zeker 30 minuten afkoelen wanneer deze uit de oven komt. Indien nodig langer, want wanneer je de topping gaat aanbrengen wil je dat deze goed blijft zitten en niet door de warmte gaat druipen bijvoorbeeld.

Bestrijk de cake met het topping mengsel, strooi nog wat geraspte wortel en walnoten erover heen.

Enjoy! ๐Ÿฅ•

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *