Over ons

[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]Foodies and Family

Hey you, welkom op Foodiesandfamily.nl !

Dit platform is gericht op gezondheid, opvoeding en gezin. Gezondheid en opvoeding is de basis van alles wat jij hier vindt. Want gezondheid is mijn passie en sinds ik zelf moeder ben geworden ben ik mij ook steeds meer bewust van mijn rol naar mijn zoontje toe, zowel in de opvoeding in het algemeen als wanneer het gaat over gezondheid en voeding.

 

Op deze website vind je dan ook onze favoriete recepten, maar ook regelmatig een leuke blog met tips over (op)voeding en hoe jij er als ouder/verzorger gezonde voeding zo leuk mogelijk kan maken. 

 

Ik inspireer waar ik kan en hoop jou hiermee te helpen een bewust en gebalanceerd leven te creëren voor jezelf en jouw gezin. Ben jij benieuwd hoe dit alles is ontstaan en waarom ik het zo belangrijk vind om jullie te inspireren? Lees mee en ontdek het zelf…

 

Persoonlijk verhaal

Leuk zo een website, maar wie zit daar dan achter? Laat ik beginnen met mij voor te stellen en jullie mee te nemen in mijn verhaal en mijn leven.

Ik ben Priscilla, moeder van een zoon en sinds ik mij kan herinneren al bezig met voeding. Was het niet op school tijdens de kooklessen, dan deed ik dit thuis ook graag voor mijn opa en oma. Ik kan mijn de momenten samen met mijn opa in de keuken nog goed herinneren. Van koekjes bakken tot hele taarten maken, niets was te gek of te veel. Mijn oma daarentegen vond het leuk om samen met mij bramen te gaan plukken en daar dan zelf jam van te maken. Nu ik er zo aan terug denk, geniet ik stiekem weer een beetje van die momenten en zou ik soms wel eens willen dat wij terug konden in de tijd… maar helaas hebben wij geen tijdmachine en neem ik deze gedachten aan mijn opa en oma mee in het maken van de gerechten vandaag de dag.

 

Het zal je dan ook niet verbazen dat mijn opa en oma voor een deel mijn inspiratie zijn geweest tot het opzetten van Foodies and Family. De passie die zij hadden voor het koken, net als mijn moeder trouwens, heb ik zeker niet van een vreemde. Toen in 2015 Jack (mijn zoon) geboren werd was het idee voor Foodies and Family compleet. Jack was namelijk vanaf het moment dat hij met de pot mee ging eten (toen was hij 1 jaar ongeveer) geen makkelijke eter. Hij maakte mij bewust dat gezond eten leuker en gezelliger kan en ik hem zou kunnen meenemen in het hele proces van het boodschappen doen tot het bereiden en opeten van de maaltijd. 

Toen ik mij hierin ging verdiepen kwam ik in contact met andere opvoeders die het lastig vinden om gezonde voeding centraal te stellen, maar ook wat is opvoeden nu eigenlijk en hoe kan ik hier het beste invulling aangeven zodat dit past bij wie ik ben als persoon en ik hier voor 100% achter sta.

 

De vragen die opvoeders hadden over gezonde voeding en opvoeding varieerde van:

  • Waar doe je goed aan? 
  • Hoe ga ik ermee om wanneer mijn kind weigert te eten? 
  • Hoe ga ik als ouder om met al die verleidingen bij de kassa in de supermarkt voor kinderen?
  • Hoe kan ik ervoor zorgen dat ik een rolmodel kan zijn voor mijn kind en wat hebben zij dan nodig? 

 

Het is je duidelijk denk ik welke richting ik op wil ? Naast deze vragen over voeding waren er ook opvoeders die vragen stelde over de opvoeding in het algemeen. Mijn opleiding tot Pedagoog, afgerond in 2016, kwam hier goed bij van pas. Ik deel vooral mijn ervaring als moeder, maar kan door mijn opleiding ook meer dan dat betekenen en ook dat is ontzettend leuk en dankbaar werk om te doen.

 

Mijn passie voor voeding en mijn kennis over opvoeding hebben geleid tot de oprichting van Foodies and Family in 2016. Ik heb een ruim aanbod aan workshops, mogelijkheid tot een consult over pedagogische zaken en een programma gericht op voeding voor moeders (to be) en het hele gezin. Mijn uitgangspunt hierin blijft altijd dat ik zal inspireren, mijn intentie is het niet om iemand iets op te leggen of te zeggen dat wat ik vertel of schrijf de waarheid is, het gaat om inspireren en jouw inspiratie op laten doen over gezondheid en (op)voeding. Mijn passie en enthousiasme met jullie mogen delen is wat telt voor mij! [/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”1534″ img_size=”full”][/vc_column][/vc_row]