Over ons

Over Foodies & Family

Ik ben Priscilla, moeder én eigenaresse van Foodies & Family. 

Samen met mijn man vormen wij een samengesteld gezin met vier kinderen.  Ik ben dol op wandelen, het strand, samen zijn met vrienden en familie en vooral; lekker eten. 

Als leerkracht in het onderwijs en binnen de buitenschoolse opvang zie ik steeds meer kinderen die problemen hebben rondom het gewicht, concentratie en emoties.

Lunchboxen gevuld met ongezonde voeding, onwetendheid over voeding, beweging en een juiste mindset om de balans te vinden tussen een gezonde leefstijl en kunnen blijven genieten. Geloof mij, dit is echt beide mogelijk!

Als klein meisje droomde ik er al van om nog meer kinderen te laten zien dat deze balans er echt kan zijn. Een droom die werkelijkheid is geworden door de programma’s die wij schrijven voor basisschool leerlingen én de bijbehorende lessen die gegeven worden door een vakdocent. Hiermee geven wij leerlingen handvatten mee voor nu, maar zeker ook voor de toekomst!

Ik geloof erin dat wanneer school en Foodies & Family de krachten bundelen wij met elkaar jonge kinderen op een leuke, leerzame manier kunnen meenemen in een gezonde leefstijl.

‘Jong geleerd, oud gedaan!’

Mijn verhaal

Als klein meisje al was ik altijd met eten bezig. Niet perse in de positieve zin 🤭 Ik hield van lekker eten en op zich is daar natuurlijk niets mis mee, behalve wanneer je de balans kwijt raakt. En dat is wat er gebeurde. Ik kwam aan, bewoog te weinig en mijn kijk op eten en wat dit met mijn lichaam deed was alles behalve positief…

Op school werd hier maar weinig aandacht aan besteed. Er waren geen lessen over een gezonde leefstijl, voeding, beweging of mindset. Het enige moment waarin wij iets leerde over beweging was tijdens de gymlessen, twee keer per week een uurtje. 

Vanaf het moment dat mijn opa overleed (2004) begonnen de eetbuien. Dit was voor mij een manier geworden om met mijn emoties om te gaan. 

Wanneer ik er nu aan terug denk had ik vanuit school toen graag geleerd hoe om te gaan met voeding, wat dit doet met je lichaam en hoe je gedachten en gevoel over jezelf hier ook een rol in spelen.

Mijn moeder heeft altijd geprobeerd mij mee te nemen in het doen van boodschappen, zelf recepten mogen uitkiezen en helpen koken.

Toch had zij ook niet alle antwoorden op de vragen die ik had over voeding, beweging en mindset. Dat is oké en als ouder hoef je ook niet overal een antwoord op te weten, toch zou het ontzettend mooi zijn wanneer wij binnen het onderwijs de krachten kunnen bundelen en op school, een plek waar kinderen zich een groot gedeelte van de dag bevinden, kinderen al kunnen leren over een gezonde leefstijl.

Met dat idee heb ik heel lang rond gelopen 😅 inmiddels heb ik zelf kinderen die deelnemen aan het naar schoolgaande leven. Inmiddels zijn wij ook al vele jaren verder en merk je dat het onderwerpt gezonde leefstijl steeds meer een plek begint te krijgen binnen het onderwijs.

Het is nog zoeken naar de invulling hiervan, er wordt gesproken over het gezond voedingsbeleid, gezonde lunchbox enz.

En precies daar komen wij met onze uitgebreide lesprogramma’s om de hoek kijken. Speciaal vormgegeven voor het basisonderwijs.  Het idee dat ik als  klein meisje had is werkelijkheid geworden!

Wij zijn ook te vinden op social media

top
© 2024 Foodies and Family - Powered by Maatos