• Log in
  • 0

    Geen producten in je winkelmand.

Over ons

Over Foodies & Family

Ik ben Priscilla, moeder én eigenaresse van Foodies & Family. 

Samen met mijn man vormen wij een samengesteld gezin met vier kinderen.  Ik ben dol op wandelen, het strand, samen zijn met vrienden en familie en vooral; lekker eten. 

En lekker eten begint al bij wanneer kinderen de eerste hapjes proeven tot aan mee eten met de maaltijden die het hele gezin eet.

Onze kinderen nemen wij hier dan ook dagelijks in mee. Het is ontzettend leuk om te zien hoeveel plezier kinderen beleven in de keuken. Op dit platform zul je bijvoorbeeld ook regelmatig video’s tegenkomen waarin ik samen met Jack (mijn zoon) aan het kokkerellen ben.

Mijn verhaal

Vanaf jongs af aan stond ik al samen met mijn opa in de keuken te bakken en groeide ik op met de heerlijke Surinaamse gerechten van mijn moeder. Zowel mijn opa als mijn moeder hebben een grote rol gespeeld in mijn passie voor koken. Er is voor mij niks fijner dan het samen bereiden van eten, om dit vervolgens lekker op te smikkelen.

Toen mijn zoon Jack één jaar was, merkte ik dat hij niet makkelijk met de pot mee at. Zinnen als ‘Dat lust ik niet’, ‘Ik wil het niet proeven’ en ‘Ik vind dat niet lekker’ kwamen dagelijks voorbij. Ik was altijd op zoek naar een oplossing om ervoor te zorgen dat mijn kind binnenkrijgt wat hij nodig heeft, terwijl hij eigenlijk alles weigerde.

Dit veranderde allemaal toen ik hem begon te betrekken in het kookproces. Vanaf zijn tweede levensjaar nam ik Jack mee de keuken in – net als mijn moeder vroeger bij mij heeft gedaan.

Uit eigen ervaring blijkt dat wanneer je kinderen betrekt in het kookproces, ze meer interesse tonen in het eten en graag willen proeven. Inmiddels is Jack acht jaar en vindt hij het – net zoals mijn andere (bonus)kinderen – nog steeds ontzettend leuk om mee te helpen in de keuken.

Ik kwam erachter dat er meer ouders waren die het lastig vonden om hun kinderen met ‘de pot mee’ te laten eten. Vanuit mijn passie en liefde voor (het bereiden van) eten besloot ik hier iets mee te gaan doen. Na het volgen van een aantal cursussen, begon ik met het geven van voedingsadvies en het schrijven van voedingsplannen gericht op gezinnen. Daarnaast ging ik kookworkshops aanbieden op basisscholen en kinderopvangen. Zo ontstond mijn bedrijf Foodies & Family. Het geven van kookworkshops doe ik iedere week met veel plezier. Hierin staat samenwerken, samen bereiden en natuurlijk samen proeven centraal.

© 2023 Foodies and Family - Powered by Maatos