Liefde in de lucht!

Priscilla Avôt
  | 
3 februari 2024

🍓 + 🍫 = ❤️

Valentijnsdag voor de één is het een hele happening, voor de ander vooral commercieel gedoe. Ik moet zeggen dat wij hier thuis er weinig mee hebben. Want houden van elkaar doen wij iedere dag. Oké nouja soms een beetje minder wanneer er weer eens een meningsverschil is 😉 ook dat hoort erbij.

Toch vinden de kinderen het hier altijd leuk om wel hapjes te maken om het Valentijn thema toch terug te laten komen. En gezien deze mama het ook niet erg vindt om lekker de keuken in de gaan doe ik daar graag aan mee. En deze aardbei-chocolade hartjes zijn leuk, makkelijk te maken en de kinderen kunnen bij iedere stap (met soms wat hulp van een volwassenen). ⤵️

Ingrediënten:

  • Aardbeien
  • Smelt chocolade

Keukenhulp(jes):

  • Stokjes of satéprikkers;
  • Steelpannetje;
  • Warmte bestendig kommetje;
  • Spatel;

Bereiding

  1. Was de aardbeien en verwijder de kroontjes.
  2. Snijd vervolgens de aardbei in de lengte doormidden, zodat je twee hartvormige stukjes krijgt.
  3. Maak eventueel nog een inkeping (door een driehoekje uit de bovenkant te snijden), zodat het nog meer op een hartje lijkt.
  4. Prik de hartjes op een stokje.
  5. Breng in een steelpannetje water aan de kook.
  6. Laat het warmte bestendige kommetje in de steelpan zakken en voeg hier de smeltchocolade aan toe.
  7. Roer goed door met een spatel tot alle chocolade is gesmolten.
  8. Dip vervolgens alle aardbeien halverwege erin en leg op een bord zodat de chocolade hard kan worden.
  • Tip: Blijf de chocolade zo nu en dan doorroeren, zodat deze niet klonterig wordt of verbrand.

Leuk wanneer jij ons laat weten wanneer jij deze aardbei-chocolade harten 🍓 hebt gemaakt (of een variant hierop!). Dit kan door te reageren onder dit bericht of door te delen via instagram ⤵️ https://www.instagram.com/foodies.and.family/

Artikel uit de categorie:
Valentijn

0 Reacties op "Liefde in de lucht!"

Geef een reactie op dit artikel

top
© 2024 Foodies and Family - Powered by Maatos