Kruidnoot pannenkoeken

Priscilla Avôt
  | 
3 december 2023

‘Wat gebeurd er wanneer wij pannenkoeken combineren met kruidnoten?’

Deze vraag stelde de kinderen van de locatie ‘t Visnet mij afgelopen vrijdag. Wij hadden het over lievelingseten en daar kwam vaak pannenkoeken naar voren. Vervolgens zei een van de kinderen ‘Deze tijd van het jaar zijn kruidnoten mijn favoriet!’ En van het een kwam het ander. Een nieuw experiment is geboren. Simpel, zo klaar en erg lekker.

Wat heb je nodig?

  • 300 gr. tarwebloem
  • 1 tl. zout
  • 2 eieren
  • 500 ml. (plantaardige) melk
  • 30 gr. ongezouten roomboter
  • Snufje kaneel
  • Schaaltje kruidnoten (+- 200 gr.)

Keukenhulpjes

  • Koekenpan
  • Kookplaat
  • Garde of (hand) mixer

Aan de slag!

  1. Voeg de bloem met het zout en de eieren toe in een kom.
  2. Voeg hier de helft van de melk aan toe.
  3. Meng het geheel met een mixer tot een glad beslag.
  4. Voeg vervolgens de andere helft van de melk toe en mix tot er geen klontjes meer zijn.
  5. Voeg een snufje kaneel toe en roer dit door het beslag.
  6. Doe de kruidnoten in een zakje of een theedoek en sla deze tot kruimels.Je kunt dit ook in de keukenmachine doen, maar ervaring leert dat kinderen het plat slaan met een pollepel of deegroller toch wel erg leuk vinden 😉
  7. Voeg de plat geslagen kruidnoten toe aan je beslag en roer goed door.
  8. Doe een klontje boter in een koeken pan en laat dit smelten tot de hele pan een laagje boter heeft.
  9. Schep met een beslaglepel beslag in de pan en draai de pan een beetje, zodat het beslag zich goed verdeelt in de pan.
  10. Bak de pannenkoeken zoals je gewend bent aan beide kanten goudbruin én genieten maar!
Artikel uit de categorie:
Geen categorie

0 Reacties op "Kruidnoot pannenkoeken"

Geef een reactie op dit artikel

top
© 2024 Foodies and Family - Powered by Maatos