• Log in
  • 0

    Geen producten in je winkelmand.

Opa’s recept: weespermoppen

Priscilla Avôt
  | 
11 augustus 2024

Toen ik mijn man uitlegde wat ik aan het maken was keek hij mij aan alsof hij water zag branden. Hij kent dit dus echt niet. Totale schok voor mij, want in mijn beleving kent iedereen deze lekkernij, toch niet blijkbaar 🤣

Het recept dat ik vandaag met jullie deel heeft voor mij een emotionele lading. Het roept mooie, warme en dierbare herinneringen op. Bijna wekelijks maakte ik deze lekkernij met mijn opa. Het was niet eens de lekkernij waar ik zo naar uit keek, het waren de momenten samen met mijn opa in de keuken waar ik als klein meisje zo van kon genieten. Jeetje wat mis ik die momenten nog steeds wanneer ik hieraan terug denk.

Het is absoluut het tegenovergestelde van de gezonde recepten die ik normaal gesproken deel, toch wil ik het met jullie delen, gewoon omdat het kan en ik vind dat je balans moet hebben in je eetpatroon. En dit dus best een keertje kan. 😊 Laat ik jullie meenemen in het recept dat mijn opa aan mij heeft doorgegeven. ❤️

Boodschappenlijstje

  • Amandelmeel (150 gram)
  • Fijne kristalsuiker (150 gram)
  • Ei (1)
  • Citroenrasp (1/4)

Keukenhulpjes

  • Mixer met een kom en deeghaak
  • Oven
  • Spatel
  • Huishoudfolie (dat doorzichtige ja 😉)

Tijd om aan de slag te gaan!

  • Doe het amandelmeel, de kristalsuiker en het ei in de kom.
  • Rasp een citroen en voeg 1/4 van de rasp toe aan de kom.
  • Mix het geheel tot een stevig geheel.
  • Schraap met de spatel de zijkanten van de kom om alle ingrediënten te gebruiken.
  • Mix nog een keer goed door en haal het mengel dan uit de kom.
  • Kneed nog een keer door met je handen tot je een stevige bol spijs hebt.
  • Knip of scheur een stuk huishoudfolie van de rol en wikkel hier de bol spijs in.
  • Laat het geheel een dag in de koelkast liggen, zodat het goed opstijft.
  • Haal de bol weer uit de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden (wij doen altijd onder-boven warmte).
  • Bestrooi een snijplank of werkblad met fijne kristal suiker.
  • Maak van de bol spijs vier kleinere bolletjes.
  • Rol de bolletjes op de snijplank met suiker tot een lange sliert.
  • Snijd de slierten vervolgens in plakjes en dip beide vlakke kanten in de suiker.
  • Druk deze tussen je duim en wijsvinger nog een heel klein beetje platter en leg vervolgens op de bakplaat.
  • Schuif de bakplaat voor 8 minuten in de oven.

Nu komt het moeilijkste, het laten afkoelen van de koekjes wanneer deze uit de oven komen. Ik weet het, het ruikt zo lekker dat je er meteen van wilt snoepen. 😅 en ook warm zijn deze koekjes ook erg lekker. Toch maar een beetje af laten koelen voordat wij onze tong verbranden hé 😉

En dan is het moment daar, proeven en vooral genieten! ❤️

Artikel uit de categorie:
Geen categorie

0 Reacties op "Opa's recept: weespermoppen"

Geef een reactie op dit artikel

top
© 2024 Foodies and Family - Powered by Maatos