Met deze temperaturen mogen ijsjes natuurlijk niet ontbreken. Vandaag een recept dat niet alleen super makkelijk is, maar ook echt een aanrader qua combinatie van fruit. Het fris-zoete maakt deze ijsjes perfect op een zomerdag als deze.
Boodschappenlijstje
- 1 citroen
- 1 sinaasappel
- 1/2 grapefruit
- Honing naar smaak
- Water
Keukenhulpjes
- Sinaasappelpers
- Spatel
- Bak(je) om het sap op te vangen
Tijd om aan de slag te gaan!
- Pers de sinaasappel, grapefruit en citroen uit en vang het sap op in een kom.
- Voeg hier wat water aan toe (zodat het niet alleen een zure boel wordt straks 😉) en roer door met een spatel. Beoordeel zelf of er nog wat water bij kan of dat het goed is zo.
- Voeg honing naar smaak toe en roer nog een keer door.
- Verdeel het sap over de ijsvormpjes.
- Zet voor minimaal 4 uur in de vriezer.
- Zelf maakte ik deze ijsjes in de ochtend al en aten wij deze in de avond, deze hadden 8 uurtjes in de vriezer gestaan ongeveer.
- Haal de ijsjes uit de vriezer en houd even onder het lauwe water om de vormpjes wat los te maken.
- Proeven en genieten maar! 🍧
0 Reacties op "Tropische ijsjes"