• Log in
  • 0

    Geen producten in je winkelmand.

Bara zoals oma die vroeger maakte! 馃槏

Priscilla Av么t
  | 
1 september 2024

Mijn lieve Surinaamse oma, inmiddels al een hele tijd niet meer bij ons. Zij leeft voort in de recepten die zij heeft doorgegeven aan mijn moeder en via mijn moeder weer aan mij. Vandaag wilde Anouk ook graag helpen en zo wordt dit recept ook weer doorgegeven aan mijn dochter (als zij wat ouder is begrijpt zij het ook echt 馃槈) De interesse die zij toonde was ontroerend om te zien. Het deed wat met mijn moeder en door dit te zien deed het ook weer wat met mij. Ik hoor je bijna nadenken ‘Ja heel leuk dat sentimentele gedoe.. maar ga je dat recept nu nog delen?’ 馃槄 Bijna! Want wat ik ook nog wil vertellen. Wist je dat de bara oorspronkelijk uit India komt en overgewaaid is naar Suriname? Ok茅, Ok茅 nu ben ik klaar met praten en deel ik het recept met jullie 猡碉笍

Boodschappenlijstje

  • 650 gr. zelfrijzend bakmeel
  • 150 gr. mungbonenmeel (oerdi)
  • 1 tl. sambal oelek
  • 2 tl. gemalen kurkuma
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 tl. komijnzaadpoeder
  • 7 gr. droge gist
  • 200 gr. verse spinazie
  • 400 ml water
  • Snufje zout naar smaak
  • Zonnebloem olie om in te bakken

Keukenhulpjes

  • Diepe (wok) pan
  • Spatel

Tijd om aan de slag te gaan!

  • Check het filmpje om te zien hoe jij deze bara volgens mijn oma’s recept zelf kunt maken. Veel makkelijker dan je in eerste instantie dacht en zo ontzettend lekker! Leuk wanneer jij een leuke foto/video zou willen delen op bijvoorbeeld social media foodies.and.family (instagram). 鉂わ笍 Veel bak plezier!
Artikel uit de categorie:
Geen categorie

0 Reacties op "Bara zoals oma die vroeger maakte! 馃槏"

Geef een reactie op dit artikel

top
漏 2024 Foodies and Family - Powered by Maatos